Kert mögött az ember

×

Hibaüzenet

Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/home/computer/public_html/includes/common.inc 394 sor).
Magról vetett karalábék - ilyen ducira nőttek!

Helyből több kertészt ismerek. Először is, a lelkes kertészt, akinek a szeme előtt lédús paradicsomok, roppanós sárgarépák és mézédes sárgabarackok lebegnek, orrában pedig a zsenge bazsalikom, és éppen feslő rózsabimbó illata ficereg.

Aztán ismerem a piszkos kertészt, aki nem győzi kefélni a körmét, mosni a haját a szálló portól, és sírhatnékja támad, ha meglátja a heti szennyest.

Persze találkoztam már a hulla fáradt, elszontyolodott, egészen apróra töpörödött kertészkével, aki százszor megbánta, hogy valaha azt gondolta magáról, képes lesz termeszteni bármit is.

Végül, de nem utolsósorban, ismerem a mindig újrakezdő, "oda se neki" kertészt, aki sec-perc túlteszi magát minden bosszúságon, ha egy bátorító szót hall, vagy meglátja a másik ember örömét, amint friss zöldséget, fűszert, házilag készült gyümölcslevet, lekvárt, miegyebet nyom a kezébe.

Ez mind én vagyok. Papírom is van róla, hat évet tanultam, hogy agrármérnök lehessek. (Ezúton szívből köszönöm a magyar kormánynak és adófizető honfitársaimnak, hogy elvégezhettem az egyetemet. Ígérem, nem leszek hálátlan! Komoly terveim vannak arra vonatkozóan, hogy társadalmi hasznot is hajtson ez a kis kert. Ez a honlap az első lépésem.)

Szóval, hallottam egy csomó hasznos dolgot a suliban, de nekem elhiheted, hogy a természet a legnagyobb tanítómester. Úgyhogy ne aggasszon, ha nem vagy "hivatásos" gazdálkodó, mert papír nélkül is lehetsz jó gazda, kiváló gazdája akár egy ablakpárkányra való csemegének. Nem a méret és a mennyiség számít! Minden kis levél, minden kis virág, minden apró, girbe-gurba termés örömet okoz, és garantált sikerélménnyel jár. Csak biztatni tudlak: minden ilyen csodával több és jobb leszel!

Köszönöm, hogy itt vagy - töltődj, inspirálódj - fogadd a munkámat szeretettel!

Mónika

Az informatikus új hardvere

A srácok

...akiknek csak én látom az angyalszárnyait. Az ő segítségük nélkül sokkal nehezebb dolgom lenne. Igaz, sok sütit (is) esznek, de megéri munkájukért cserébe vesződni a sütéssel, főzéssel.

Peti, fakorongot szeretnék! Tessék. :)
Hunor belejött a fahasogatásba
Az informatikus új hardvere